Waar loopt een Talent zoal tegenaan. Koen kan er een boekje over open doen, maar geeft ze omwille van de privacy van de Talenten niet prijs. Wel zijn eigen verhaal over zijn werkschoenen. “Om te kunnen werken in de Bekkerie heb ik aangepaste orthopedische werkschoenen nodig. Omdat ik uitkering geniet, klop ik aan bij het UWV. Dat verwijst me door naar de ziektekostenregeling, die het doorschuift naar de dagbesteding. Maar omdat ik op basis van vrijwilligerswerk in de Bekkerie sta, is er geen regeling. Dus naar mijn zorgverzekeraar. Zij laten mij weten dat ik geen recht heb op werkschoenen-vergoeding. Als ik vraag of ik dat zwart-op-wit kan krijgen, verlangen ze eerst een factuur van mijn werkschoenen. Hoe factuur? Ik moet ze toch eerst kopen, heb daar geen geld voor en daarom mijn verzoek. Als dit verhaal Marc Huijnen hoort, klopt hij aan bij de stichting ‘Van Ganser Harte’. Wat volgt, is een benefietbijeenkomst met als doel ‘de schoen van Koen’. Wat een fijn gevoel. Maar in welke wereld leven wij? Hoe vult mijn zorgverzekeraar zijn slogan ‘zinvolle zorg’ in? Deze werkschoenen verlichten toch mijn rugklachten.”

Ondertussen is Koen opnieuw geopereerd aan zijn rechtervoet en gaat hij opnieuw bij zijn zorgverzekeraar aankloppen voor een paar nieuwe werkschoenen.

Sluit Menu